Kandidatreform på vej: Nu råber virksomheder og ITU højt for flere it-uddannede

Regeringen vil forkorte og omlægge en række uddannelser, herunder også på it-området. Det vækker ikke begejstring hos IT-Universitet og flere danske virksomheder. "Vi er pissenervøse," lyder det.

I dag uddanner man 2.500 kandidater på it-området bredt set fra alle universiteter. Ambitionen må være at fordoble det tal, siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet.
I dag uddanner man 2.500 kandidater på it-området bredt set fra alle universiteter. Ambitionen må være at fordoble det tal, siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

IT-Universitetet og danske virksomheder råber højt for, at regeringen skal forhøje antallet af it-uddannelsespladser i den kommende kandidatreform. 

"Det er et kæmpestort problem. Det handler om virksomhederne, det offentlige, den grønne omstilling, beskyttelse mod cyberangreb og velfærdssamfundet," siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet. 

I 2022 var 63 procent af rekrutteringsforsøgene af it-specialister vanskelige, viser tal fra Danmarks Statistik hos DI. Det vurderes også, at der kommer til at mangle 22.000 it-professionelle i 2030. Det viser en rapport fra 2021 udarbejdet af IRIS Group, HBS Economics for Danske Gymnasier og ingeniørforeningen IDA.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00