Køen til akkreditering tynder ud

AKKREDITERING: Den skrappe bedømmelse af de første ansøgninger om institutionsakkreditering har fået flere uddannelser til at lette foden fra speederen. Næsten halvdelen af dette års ansøgere har udsat ansøgningen.

Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensens opfordring om at nærlæse de første institutionsakkrediteringer har tilsyneladende fået flere institutioner til at udskyde deres ansøgninger om selv at stå for kvalitetskontrollen. <br>
Akkrediteringsrådets formand Per B. Christensens opfordring om at nærlæse de første institutionsakkrediteringer har tilsyneladende fået flere institutioner til at udskyde deres ansøgninger om selv at stå for kvalitetskontrollen.
Foto: PR-foto/Næstved Kommune
Mads Bang
Fakta
Institutionsakkrediteringer i 2015
Følgende institutioner forventes at gå i gang med institutionsakkreditering i år.

  • Aalborg Universitet
  • University College Syddanmark
  • VIA University College
  • EA Aarhus
  • EA Sjælland

Ikke alle har lyst til at være først igennem uddannelsernes nye kvalitetsnåleøje, institutionsakkrediteringen.

Fire uddannelsesinstitutioner har besluttet at udskyde deres ansøgning om den såkaldte institutionsakkreditering, i lyset af de første afgørelser som faldt i januar.

Akkrediteringsinstitutionen, som forbereder ansøgningerne til behandling i Akkrediteringsrådet, oplyser til Altinget, at fire uddannelsesinstitutioner har bedt om at blive flyttet længere bagud i køen, og en enkelt har bedt om længere tid til at levere materiale til institutionen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00