Kommende uddannelsesreform peger i retning af dimensionering, men effekterne er usikre

En alliance af partier uden om regeringen vil have dimensionering i stedet for at omlægge en stor del af kandidatuddannelserne til at være etårige. Men vi har knap set effekterne af de eksisterende ordninger, påpeger aktører.

Studerende på Københavns Universitet. Står det til en bred skare af partier i Folketinget, skal der være op til ti procent færre universitetsstuderende, som modsvar til regeringens udspil om en kandidatreform. Men en sådan nedskæring har uvisse konsekvenser forklarer aktører. 
Studerende på Københavns Universitet. Står det til en bred skare af partier i Folketinget, skal der være op til ti procent færre universitetsstuderende, som modsvar til regeringens udspil om en kandidatreform. Men en sådan nedskæring har uvisse konsekvenser forklarer aktører. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Nye strammere regler for universiteternes optag bliver formentlig et af nøglepunkterne i en kommende reform af universitetsuddannelserne, men effekterne kan være svære at spå om - og kan først endeligt fastslås mange år ude i fremtiden.

Sådan lyder det fra flere eksperter og aktører, Altinget har talt med.

I de igangværende forhandlinger om regeringens forslag til en kandidatreform foreslår en alliance bestående af Liberal Alliance, SF og Konservative, at universiteterne skal optage ti procent færre studerende i fremtiden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024