Kommission anbefaler mere frihed til professionsuddannelser i sundhed

Friere sporskifte og mulighed for at få papir på en halvt færdig uddannelse er nogle af nøgleanbefalingerne, som skal gøre sundhedsfagene mere attraktive at uddanne sig til og blive i, siger dekan og medlem af Robusthedskommissionen Randi Brinckmann.

Søren Brostrøm, formand for Robusthedskommissionen, præsenterer sammen med store dele af medlemmerne kommissionens rapport med anbefalinger til fremtidends sundhedsvæsen.
Søren Brostrøm, formand for Robusthedskommissionen, præsenterer sammen med store dele af medlemmerne kommissionens rapport med anbefalinger til fremtidends sundhedsvæsen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

I fremtiden skal både studerende og færdiguddannede fra sundhedsuddannelser være mere fri til at skifte spor og profession.

Det skal være med til at løse de store udfordringer med manglende ansøgere til sundhedsuddannelserne på professionshøjskolerne, og være med til at mindske frafaldet blandt de studerende.

En indsats for et mere sammenhængedne og fleksibelt efter- og videreuddannelsessystem skal også få færdiguddannede til at blive i fagene længere.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00