Kritik: Finanslov er giftig cocktail for grøn førerposition

FINANSLOV: Danmarks position som førende energi-nation er på spil i finanslovforhandlingerne, advarer topforsker. DTU og Dansk Energi frygter konsekvenser af grønne forskningsbesparelser. Venstre tror ikke, at førerposition kommer i fare.

De danske energierhverv er i international topklasse, men den position er i fare på grund af regeringens kurs, lyder kritikken fra en anerkendt energiforsker. <br>
De danske energierhverv er i international topklasse, men den position er i fare på grund af regeringens kurs, lyder kritikken fra en anerkendt energiforsker.
Foto: Colourbox
Mads BangMorten Øyen

Det er virkelig alarmerende. Hvis det her er ambitionsniveauet, så vil vi ikke kunne bevare vores førerposition på energiområdet.

Brian Vad Mathiesen
Professor, Aalborg Universitet

Hver for sig kunne besparelserne på energiområdet måske gennemføres uden at ødelægge det samlede billede. Men samlet vil regeringens forslag til finanslov få meget alvorlige konsekvenser for den danske energisektor. Sådan lyder advarslen fra en af Danmarks førende energiforskere. Samtidig angriber Dansk Energi og DTU besparelserne for at ville svække dansk eksport.

En af Danmarks førende energiforskere, professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet, er stærkt bekymret for effekten af regeringens samlede finanslovforslag for den danske energibranche.

Han peger på tre områder, som danner den farlige cocktail:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00