KU og AU får kun kvalitetsstempel på prøve

KVALITETSKONTROL: Landets to største universiteter, Københavns Universitet og Aarhus Universitet, har ikke formået at opnå ubetinget institutionsakkreditering. Begge universiteter kæmper med at sikre, at de studerende har nok kontakt til aktive forskere.

Prorektor på Aarhus Universitet, Berit Eika, ærgrer sig over, at en ekstra indsats i foråret ikke var nok til at sikre det store universitet en ubetinget institutionsakkreditering.<br>
Prorektor på Aarhus Universitet, Berit Eika, ærgrer sig over, at en ekstra indsats i foråret ikke var nok til at sikre det store universitet en ubetinget institutionsakkreditering.
Foto: AU/Anders Trærup
Mads Bang

Vi har gjort, hvad vi kunne, så nu skal vi lade kvalitetssystemet fungere i hverdagen, indtil vi har tilstrækkelig dokumentation til at genansøge

Berit Eika
Prorektor, Aarhus Universitet
Fakta
Afgørelser
Akkrediteringsrådet har på det seneste møde afgjort fem ansøgninger om institutionsakkreditering.

Københavns Universitet, Betinget positiv institutionsakkreditering
Aarhus Universitet, Betinget positiv institutionsakkreditering
Fredericia Maskinmesterskole, Positiv institutionsakkreditering
Professionshøjskolen Metropol, Positiv institutionsakkreditering
Svendborg International Maritime Academy (SIMAC), Betinget positiv institutionsakkreditering

Landets to største universiteter har kun fået en betinget positiv institutionsakkreditering. Det meddelte Akkrediteringsrådet mandag.

En betinget positiv akkreditering betyder, at de to universiteter må vente to år endnu på selv at kunne kvalitetsgodkende nye uddannelser. Baggrunden for, at det ikke blev til en fuldstændig akkreditering i første omgang, er for begge universiteters vedkommende problemer i forhold til forskerkontakt for de studerende.

Akkrediteringsrådet vurderer, at der ikke er god nok egenkontrol af om alle studerende har den krævede kontakt med aktive forskere og forskningsbasering af uddannelserne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00