Lundbeckfonden øremærker 30 millioner til forskning i corona

VIRUSBEKÆMPELSE: Lundbeckfonden vil støtte projekter, der kan afbøde effekten af coronavirussen. Samfundet er i en ekstraordinær situation, lyder det fra fonden.

"Vi ønsker med denne bevilling at yde et bidrag til at afbøde effekterne af den igangværende pandemi i Danmark," siger Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole. 
"Vi ønsker med denne bevilling at yde et bidrag til at afbøde effekterne af den igangværende pandemi i Danmark," siger Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Endnu en af Danmarks store erhvervsdrivende fonde går nu ind i kampen mod corona. Lundbeckfonden har øremærket 30 millioner kroner til forskning, der kan afbøde effekten af coronaepidemien.

”Vi ønsker med denne bevilling at yde et bidrag til at afbøde effekterne af den igangværende pandemi i Danmark, både for patienterne og deres pårørende og for samfundet generelt,” siger Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole, i en pressemeddelelse.

Tidligere har både Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden og Poul Due Jensens Fond åbnet pengekasserne for indsatser, der kan bremse de skadelige virkninger af coronavirussen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00