Regioner har indført fælles "gebyr" på forskning: Nu vil medicinalfirmaer holde møde om prisen

FORSKNING: Som følge af kritik fra Rigsrevisionen opkræver samtlige regioner i dag 18 procent til fælleskassen, når private medicinalfirmaer udfører klinisk forskning på landets hospitaler. Nu advarer medicinalindustrien om konkurrencedygtigheden af dansk forskning og vil mødes med regionerne for at løse problemet.

Foto: Ritzau Scanpix/ Mikkel Møller Jørgensen
Toke Gade Crone Kristiansen

Medicinalfirmaer i Danmark advarer igennem Lægemiddelindustriforeningen om stigende omkostninger på forskning, som private firmaer og fonde udfører på de danske hospitaler, den såkaldte rekvirerede forskning.

Prisniveauet på de danske hospitaler har nu nået et niveau, hvor det kan være svært for de danske afdelinger at overbevise deres hovedkontorer om at lægge klinisk forskning i Danmark, siger Lif, som nu vil have et møde med regionerne for at skabe klarhed.

"Vi har behov for at få skabt mere gennemsigtighed og kommer til at invitere Sundhedsministeriet, Danske Regioner, og Lægevidenskabelige Selskaber til et møde om det her," siger Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif.

Dokumentation

 

Antallet af kommercielle kliniske forsøg i Danmark

År Antal forsøg
2013 165
2014 162
2015 190
2016 158
2017 187

Kilde: Lægemiddelstyrelsen


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00