Minister ind i masterstrid

MASTERSTRID: Ministeren melder klart ud, at han ikke bifalder tre professionshøjskolers nye initiativ med at udbyde en norsk masteruddannelse. Dansk Folkeparti vil have ministeren til at skride ind.
Foto: Kim Vadskær/fivu.dk
Mads Bang

...reglerne om indtægtsdækket virksomhed bør efter min mening ikke udvikle sig til, at institutionerne af egen drift ændrer den uddannelsespolitiske kurs, som vi har udstukket i Danmark.

Morten Østergaard (R)
Uddannelsesminister
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) melder ud, at professionshøjskolerne er på kant med politkernes ønsker, når de udbyder masteruddannelser i samarbejde med udenlandske universiteter.

I et svar til Folketingets udvalg for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser skriver ministeren klart, at en ny masteruddannelse fra Norge, udbudt af tre danske professionshøjskoler, holder sig inden for reglerne, men han bifalder ikke initiativet.

Masterstriden kommer efter, professionshøjskolerne UCC, VIA og Metropol er gået sammen med det norske universitet i Agder om at udbyde en masteruddannelse i ledelse af offentlig velfærd.

Mens universiteterne har monopol på at udbyde masteruddannelser i Danmark, kan andre udbyde kommercielle masteruddannelser i privat regi. Og det er netop det, de tre professionshøjskoler har gjort.

0:000:00