Minister indkalder til topmøde om unges trivsel under corona

PRESSEMØDE: Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen vil invitere studerende, ungdomsorganisationer, civilsamfund og erhvervslivet til et topmøde, hvor de skal udvikle nye bud på fællesskaber under corona.

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi kan i forvejen se, at vi har en ungdomsgeneration, hvor rigtig mange kæmper med ensomhed. Det problem bliver ikke mindre med den nuværende situation, og det har vi et meget stort fokus på.

Ane Halsboe-Jørgensen
Uddannelses- og forskningsminister, Socialdemokratiet

Der skal udvikles nye måder at bekæmpe ensomhed under corona blandt de unge studerende.

Derfor benyttede uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) søndagens coronapressemøde til at annoncere, at hun vil stable et topmøde på benene, hvor en række interessenter i blandt andet uddannelsessektoren får til opgave at udvikle nye fællesskaber.

“Nu hvor der igen er fællesskaber, der ikke kan lade sig gøre i deres normale facon, så har vi stadig brug for at blive klogere på, hvilke nye fællesskaber, vi skal finde sammen om, og hvilke aktiviteter der kan træde i stedet for, når vi ikke kan være i fredagsbaren, og når vi ikke kan have fællesaftensmad på kollegiet," lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00