Novo Nordisk lancerer ny fond i kampen mod antibiotikaresistens

FOND: Ny Novo-fond får kapital på en milliard kroner til at investere i cirka 20 projekter i de kommende år i kampen mod antibiotikaresistens. 

”Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod sundheden, som verden står overfor. Oprettelsen af denne nye fond afspejler vores vision om at yde betydende bidrag til forskning og udvikling, som forbedrer menneskers helbred og velfærd," sådan motiverer Sten Scheibye, bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings, den nye satsning. 

Fonden får navnet ’REPAIR Impact Fund’, og bliver "født" med en kapital på en milliard kroner til at investere i cirka 20 lovende projekter i de kommende år. Håbet er, at initiativet kan være med til at udvikle nye lægemidler til behandling af infektioner.

Fonden ventes at investere DKK 120-240 mio. årligt over en 3-5 årig periode i cirka 20 projekter i Europa og USA. Håbet er, at fondens investering vil føre til, at der udvikles nye lægemidler, som kan behandle infektioner, der er eller risikerer at blive resistente over for den antibiotika, der findes på markedet i dag.

Login