Ny analyse: Produktivitet er vigtigere end arbejdsudbud

VELSTANDSMOTOR: Dansk velstand er drevet af produktivitet, mens arbejdsudbud kun spiller en mindre rolle, konkluderer AE-Rådet. Investeringer i teknologi, forskning og uddannelse bør derfor stå øverst på politikernes to-do-liste, lyder det. 

Den nyeste teknologi i produktionen er af langt højere betydning end antallet af hænder, der er til rådighed på arbejdsmarkedet, mener AE-Rådet på baggrund af ny analyse.
Den nyeste teknologi i produktionen er af langt højere betydning end antallet af hænder, der er til rådighed på arbejdsmarkedet, mener AE-Rådet på baggrund af ny analyse.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Der er lavet politik og indgået aftaler, som trækker mennesker ud af arbejdsmarkedet, og et reelt modsvar til det, er, at vi får ekstra hænder og hoveder ind på arbejdsmarkedet. Så det er ikke noget, vi fra Radikale Venstres side bare lige giver køb på.

Samira Nawa
Beskæftigelsesordfører, R

Hastigheden på maskiner og samlebånd ude i produktionsdanmark er vigtigere end antallet af hænder, der er til at betjene dem.

Produktivitetsvæksten - altså evnen til at producere stadig mere per arbejdstime, er vores vigtigste kilde til velstand, mens arbejdudbuddet spiller en langt mindre betydningsfuld rolle.

Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-Rådet) i en ny analyse, der ser nærmere på, hvad der har været drivende for dansk velstand fra 1966 til 2019.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024