Ny minister trak stikket til millionpulje dagen inden ansøgningsfrist

SKROTTET: Dagen før ansøgningsfristen sløjfede uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) VLAK-regeringens talentpulje og gav pengene til pædagoguddannelsen. Det frustrerer en række aktører, der stod klar med ansøgninger til de 190 millioner ​kroner.

I onsdags modtog en række studieadministratorer en e-mail fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse. “Regeringen har besluttet ikke at videreføre den tidligere regerings indsats på talentområdet,” begyndte mailen, der var underskrevet af direktør i styrelsen Hans Müller Pedersen. 

“Vi er opmærksomme på, at der er en række personer hos jer, der har brugt tid og kræfter på at udarbejde ansøgninger her frem mod ansøgningsfristen,” fortsatte mailen, med henvisning til ansøgningsfristen torsdag – dagen efter – for ansøgninger til de 190 millioner kroner, VLAK-regeringen i februar afsatte. 

Talentpuljen var en af anbefalingerne fra Disruptionrådet, der blev nedsat i 2017. Ud over talentpuljen gik Løkke-regeringen også videre med Disruptionrådets anbefaling om et dataetisk råd og et skærpet tilsyn med onlineplatforme. 

Login