Ny pop-up skole skal lokke flere til at blive fængselsbetjent: “Det er en helt anden verden, end hvad man får fortalt udadtil”

Kriminalforsorgen har oprettet en ny pop-up skole i Odense, der skal imødekomme den stigende mangel på fængselsbetjente. Konceptet er et af flere tiltag i en større strategi, der handler om at vende den negative fortælling om arbejdet som fængselsbetjent.

Mens der mangler omkring 700 fængselsbetjente på landsplan, prøver Kriminalforsorgen at få flere til at uddanne sig til fængselsbetjent gennem en række forskellige tiltag. Her har man blandt andet oprettet en pop-up-skole i Odense, hvor der især er stor mangel på fængselsbetjente.
Mens der mangler omkring 700 fængselsbetjente på landsplan, prøver Kriminalforsorgen at få flere til at uddanne sig til fængselsbetjent gennem en række forskellige tiltag. Her har man blandt andet oprettet en pop-up-skole i Odense, hvor der især er stor mangel på fængselsbetjente.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Mie havde egentlig altid gået med en drøm om at søge ind hos politiet.

Men en dag, mens studieovervejelserne gik og boblede, snakkede hun med en bekendt, der var gået fra at være politibetjent til fængselsbetjent.

“Vil du ikke gerne arbejde med mennesker?” spurgte personen.

0:000:00