Ny S-ordfører: Vi kommer til at fokusere på, hvordan alle kommer med, ikke bare hvordan de dygtigste bliver endnu dygtigere

INTERVIEW: Kasper Sand Kjær har lavet uddannelsespolitik, siden han var 13. Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører brænder for at få unge til at tage en videregående uddannelse og deltage i demokratiet.

”Jeg kommer fra en baggrund med begge forældre i arbejderklassen. Jeg har aldrig kendt en forsker, før jeg læste på universitetet,” lyder det afvæbnende beskedent. Men på trods af sin unge alder er Socialdemokratiets 30-årige uddannelses- og forskningsordfører, Kasper Sand Kjær, en uddannelsespolitisk sværvægter.  

Siden han som 13-årig blev elevrådsformand, har uddannelsespolitikken været en rød tråd gennem det, man må betegne som en lynkarriere. Fra DSU over Fagbevægelsen til en stilling som formand for DUF er rejsen foreløbig kulmineret på Borgen og det, som Sand Kjær betegner som sit ”drømmeordførerskab”. Han medgiver, at selv om forskningsverdenen ”er vildt spændende, vigtig og central” og nu er "high politics" på grund af klimakrisen, er den ikke del af hans ophav.

 ”Jeg er første generation akademiker i vores familie og har fået enorm respekt for den akademiske disciplin og det arbejde, forskerne udfører,” siger Sand Kjær, der i 2017 blev bachelor i uddannelsesvidenskab fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

Login