”Det er vigtigt at forhindre, der går satspulje i den” – LA-ordfører vil værne om balancen mellem øremærkede og frie forskningsmidler

INTERVIEW: Henrik Dahl (LA) harcelerer gerne over kolleger, der klatter forskningsmidler væk på bedste ”satspulje-manér”. Men bag den vrantne facade brænder ønsket om at hjælpe netop dét forskningsprojekt, som han og kollegerne umuligt kunne forudse, på vej.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Henrik Moltke

Den nye Willy Dansgaard! Han sad jo engang for længe siden og var en ung mand, der bare havde fået en lys idé med iskernen. Og det skal der være penge til, ikke?

Henrik Dahl
Uddannelses- og forskningsordfører (LA)

”Jeg har altid følt, at det var vigtigt, at fordelingen af forskningsreserven ikke kommer til at ligne fordelingen af satspuljen, hvor hvert parti får lov til at klatte penge væk til, hvad fanden det skal være, og ingen kan nedlægge veto mod det.”

Liberal Alliances Henrik Dahl indtager gerne rollen som småknotten nestor i gruppen af ordførere, der lige nu forhandler om fordelingen af forskningsreserven, der er vokset fra 1,394 milliarder kroner sidste år til 1,925 milliarder i år.  

Idag er han tydeligvis frustreret over de kolleger, der ”nærmest kommer med lister over ting, de vil have igennem”.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00