Ny undersøgelse: Uforløst potentiale i praktik hos studerendes egne virksomheder

UNGE IVÆRKSÆTTERE: Hvis vi skal understøtte dansk iværksætterkultur, skal der mere fokus på, at studerende kan komme i praktik i startups, siger Fonden for Entreprenørskab. Aarhus Universitet arbejder allerede med anbefalinger.     

Rapporten er en del af projektet StartUp i praksis, der skal udvikle de praktikforløb, der er forankret i studentervæksthusene, også kaldet inkubationsmiljøerne, på universiteterne, hvor de studerende får hjælp og vejledning til at starte deres egen virksomhed.
Rapporten er en del af projektet StartUp i praksis, der skal udvikle de praktikforløb, der er forankret i studentervæksthusene, også kaldet inkubationsmiljøerne, på universiteterne, hvor de studerende får hjælp og vejledning til at starte deres egen virksomhed. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Der skal og kan gøres meget mere for at gøre det attraktivt for de studerende at være i praktik i deres egne eller andre studerendes opstartsvirksomheder. 

Sådan lyder det fra Fonden for Entreprenørskab, der i dag udkommer med en ny rapport, som konkluderer, at man på universiteterne ikke udnytter potentialet i de studerendes egne startups.