Østergaard har innovation på ønskesedlen

ANALYSE: Uddannelsesminister Morten Østergaard har to ting på sin politiske ønskeseddel inden jul: En innovationsstrategi og en internationaliseringsstrategi.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har travlt i disse uger. Sideløbende med regeringens folkeskolereform, som lanceres tirsdag sammen med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), arbejder ministeren på at kunne fremlægge sin innovationsstrategi inden jul.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har travlt i disse uger. Sideløbende med regeringens folkeskolereform, som lanceres tirsdag sammen med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), arbejder ministeren på at kunne fremlægge sin innovationsstrategi inden jul. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang
Fakta

Innovationsstrategien skal fastlægge en ny ramme for innovationspolitikken med udgangspunkt i:

 

  • En bredt forankret vision for det unikke danske innovationspotentiale
  • En fokuseret indsats for højere innovationskapacitet og bedre innovationsordninger, der skal sikre, at de videnmæssige forudsætninger for at løse de globale samfundsudfordringer er til stede.
  • En model for innovationspartnerskaber, der sikrer, at innovationspotentialet på særligt lovende områder udmønter sig i konkrete løsninger, ny vækst og nye arbejdspladser.

 


Kilde: fivu.dk
Når uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i disse dage skriver sine politiske julegaveønsker ned, så står lancering af regeringens innovationsstrategi øverst.

En ny og samlet innovationsstrategi for Danmark har været på vej, lige siden Morten Østergaard satte sig i ministerstolen. Tidsplanen siger, den kommer i slutningen af 2012. Men planen er presset af de lange finanslovsforhandlinger, og nu er der en risiko for, at lanceringen af strategien bliver rykket til efter nytår. Så kan det være, at uddannelsesministeren må nøjes med en mindre julegave - i form af en internationaliseringsstrategi.

Skal klappes af
Ifølge Altinget Forskning & Innovations oplysninger, så er det første udspil til innovationsstrategien på vej i regeringens økonomiudvalg.

Det er afgørende for Morten Østergaard, at strategien klappes af internt i regeringen, da mange ministerier bliver en del af strategien. Det er primært Uddannelsesministeriet i parløb med Erhvervs- og Vækstministeriet, som har været involveret i arbejdet, men også Miljøministeriet, Klima- og Energiministeriet og Fødevareministeriet skal være med til at føre strategien ud i livet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00