Østergaards bachelor-vision i modvind

BACHELOR: Socialdemokraterne vil ikke gøre en speciel indsats for at skabe et bachelorarbejdsmarked. Enhedslisten frygter en uddannelseskatastrofe, mens Venstre er forsigtigt positive.
Socialdemokraternes forskningsordfører, Mette Reissmann, mener, at virksomhedernes efterspørgsel må afgøre, om der skal være et såkaldt bachelorarbejdsmarked i Danmark.
Socialdemokraternes forskningsordfører, Mette Reissmann, mener, at virksomhedernes efterspørgsel må afgøre, om der skal være et såkaldt bachelorarbejdsmarked i Danmark.
Mads Bang

Det vil være en katastrofe, hvis Morten Østergaard (R) tror, han kan fremprovokere et arbejdsmarked for bachelorer ved at fjerne retskravet på kandidatgraden.

Pernille Skipper (EL)
Forskningsordfører
Socialdemokraterne deler ikke uddannelsesminister Morten Østergaards (R) begejstring for det såkaldte bachelorarbejdsmarked. Ministeren har slået til lyd for at flere bacheloruddannelser skal kunne bruges direkte på arbejdsmarkedet.

Uddannelsesminister Morten Østergaard kalder det i en artikel i Berlingske "vand på min mølle", at en undersøgelse fra tænketanken DEA viser, at mange bachelorer er i arbejde ti år efter, de sluttede deres uddannelse.

"Det giver anledning til overvejelser om, hvorvidt vi i endnu højere grad kan give de studerende den mulighed, at de kan bruge deres bachelor-eksamensbevis som en adgang til arbejdsmarkedet," sagde Morten Østergaard til Berlingske.

Forskningsordfører Mette Reissmann (S) mener, at de virksomheder, der måtte ønske at ansætte bachelorer, bare kan gøre det.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00