Overblik: Det mener aktørerne om internationale studerende

DEBAT: Debatten om internationale studerende er afsluttet, og der er overvejende enighed om, at de udgør et gode for Danmark. Udfordringen handler om at få flere til at blive.

Debatten om loftet over internationale studerende viser en overordnet enighed om, at Danmark skal gøre en indsats, for at flere bliver efter afsluttende eksamen.
Debatten om loftet over internationale studerende viser en overordnet enighed om, at Danmark skal gøre en indsats, for at flere bliver efter afsluttende eksamen.Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Universiteterne har nedlagt en række studiepladser for internationale studerende, da det politisk fastsatte loft for SU til internationale studerende i 2018 blev nået.

Loftet over studiepladser til internationale studerende ønsker blandt andet Radikale venstre afskaffet.

Men en afskaffelse kolliderer med SU-forliget, som Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance indgik i 2013. En del af aftalen indeholder nemlig det loft på 400 millioner kroners SU til de internationale studerende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00