Overblik: Sådan fordelte Innovationsfonden 300 millioner kroner til grønne missioner

Genbrugssystemer af madrasser og biokompositter til erstatning af plast er blot nogle af de projekter, der har fået flere millioner fra Innovationsfonden.

Mere brændstof til Power-to-X i form af tilskud fra Innovationsfonden. Her ses den forhenværende transportminister Trine Bramsen i marts 2022, da Europas første Power-to-X lastbil var kommet til Danmark. 
Mere brændstof til Power-to-X i form af tilskud fra Innovationsfonden. Her ses den forhenværende transportminister Trine Bramsen i marts 2022, da Europas første Power-to-X lastbil var kommet til Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Se grafer for, hvordan 296.101.488 kroner blev fordelt til projekter i 2022, der skal løse de fire grønne missioner, som regeringen og Folketinget har udpeget.

De fire partnerskaber
  • INNO-CCUS: Opsamling og opbevaring eller anvendelse af CO2 
  • MissionGreenFuels: Grønne brændstoffer til transport og industri 
  • AgriFoodTure: Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion 
  • Trace: Cirkulær økonomi med fokus på plast og tekstiler

Der er netop åbnet op for anden uddeling i missionspartnerskaberne, hvor der skal bevilliges midler til yderligere projekter.

Det er projekter som Methanol-to-jet, der får mere end 50 millioner kroner og regulering af cirkulær økonomi, der får lidt over en million kroner. 

 

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024