Overblik: Sommerens forskningsnyheder

OVERBLIK: Rekordoptag, en tysk milliard til ESS, og samarbejde mellem universiteterne og Uddannelsesministeriet om dimensionering af uddannelserne er nogle af sommerens overskrifter.

Med et tysk tilsagn om finansiering af en del af ESS kan byggeriet af det store forskningscenter i Lund gå i gang i løbet af efteråret. <br>
Med et tysk tilsagn om finansiering af en del af ESS kan byggeriet af det store forskningscenter i Lund gå i gang i løbet af efteråret.
Foto: Pr-foto/ESS
Mads Bang

Forsknings- og udddannelsespolitikken har været på vågeblus i sommersolen. Altinget har samlet et udvalg af de største nyheder fra uddannelses- og forskningsområdet.

Milliarder til ESS på plads
I juli gav Tyskland tilsagn om at betale 11 procent af det store ESS-forskningscenter i Lund. Dermed forventes påbegyndelse af byggeriet af det store forskningsanlæg, som har et anlægsbudget i omegnen af 14 milliarder kroner.

Rektorer arbejder på adgangsbegrænsning
Danske Universiteter og universiteternes rektorkollegium arbejder videre på et forslag til dimensionering af uddannelserne. Uddannelses- og Forskningsministeriet har leveret nye og bedre data om ledighed og indfasning på arbejdsmarkedet til Danske Universiteter, som forventer at kunne begrænse optaget på udvalgte uddannelser fra 2015.

0:000:00