Partier åbner for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogik

En bred vifte af partier er enige om at diskutere muligheden for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogik i forbindelse med forhandlingerne om forskningsreserven. Radikale mener, at der bør findes 50 millioner kroner til at fremme forskningen i fritidspædagogikken ved efterårets forhandlinger.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der findes for lidt viden og forskning om børns hverdag i SFO’er og klubber, og derfor er flere partier klar til at styrke forskningen i fritidspædagogikken.

Det kom frem ved en debat i Folketingssalen torsdag, hvor en bred vifte af partier fremlagde en vedtagelsestekst, hvori de er enige om at diskutere muligheden for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogikken ved efterårets forhandlinger om forskningsreserven.

”Vi forsker simpelthen så lidt i fritidspædagogikken, og det står i skærende kontrast til, at børn og unge tumler med mistrivsel som aldrig før. Derfor er mit håb, at vi kan styrke forskningen, fordi det i sig selv er med til at udvikle fritidspædagogikken, at vi bliver klogere på den,” siger Radikales børneordfører, Lotte Rod, der havde taget initiativ til debatten.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00