Partier åbner for skatterabat til de kreative erhverv

KREATIV VÆKST: V og DF vil se på mulighederne for at lokke udenlandske produktioner til landet med incitamentsordninger for at styrke de kreative erhverv. Det sker på baggrund af regeringens vækstteam, der offentliggjorde sine anbefalinger i forrige uge.

Optagelserne til 1864-serien foregik blandt andet i Tjekkiet, hvor man har en skatterabat på 20 pct.
Optagelserne til 1864-serien foregik blandt andet i Tjekkiet, hvor man har en skatterabat på 20 pct.Foto: DR Presse/Per Arnesen
Peter Pagh-Schlegel

Vi kan se, at dygtige danske unge talenter tager deres idéer og knowhow med ud af Danmark. Det er et vidensdræn, som vi ikke har nogen interesse i. 

Hans Kristian Skibby
Erhvervsordfører for Dansk Folkeparti

Danmark er et af få tilbageværende lande i Europa, hvor der ikke er incitamentsordninger. Derfor vælger flere udenlandske film- og spilproducenter at lægge arbejdet i andre lande, selvom Danmark har kompetencerne til det.

Sådan lyder analysen fra Vækstteamet for Kreative Erhverv, der i forrige uge præsenterede 21 anbefalinger bestilt af Erhvervsministeriet.

Herfra anbefaler teamet en treårig forsøgsordning med incitamentsordninger, der kan fungere ved, "at staten tilbagebetaler virksomheden en fastsat procentdel (typisk 20-35 procent) af deres køb af varer og tjenesteydelser i landet."

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00