Om  
Carsten Koch
Stefan Hermann

Professionshøjskolerne Metropol og UCC fusionerer

De to bestyrelser for Metropol og UCC har sammen godkendt at fusionere som en ny samlet professionshøjskole i hovedstadsregionen. Den nye professionshøjskole får navnet Københavns Professionshøjskole.

Kristian Tolbøll

Den nye professionshøjskole vil starte op 1. marts 2018, såfremt at uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V), tildeler fusionen den endelige godkendelse.

Det skriver professionshøjskolen UCC i en pressemeddelelse

”Jeg er glad for og tryg ved den beslutning, der nu er truffet. Den bygger på et grundigt forarbejde på tværs af Metropol og UCC. Vi skal nu i gang med det egentlige arbejde, nemlig at få vores organisationer til at vokse sammen og skabe et nyt, stærkt fællesskab,” siger UCC’s bestyrelsesformand, Carsten Koch, ifølge pressemeddelelsen.

Der vil fra 1. marts 2018 oprettes en interimsbestyrelse, der vil bestå af medlemmer fra UCC's og Metropols nuværende bestyrelser. Denne interimsbestyrelse vil fungere frem til 1. maj, hvor en permanent bestyrelse vil udpeges til at tage over. Nuværende rektor på Metropol, Stefan Hermann, vil blive ny rektor for den nye Københavns Professionshøjskole.

”Den nye professionshøjskole bliver et fyrtårn i den danske uddannelsesverden. Med Metropols og UCC’s samlede kapacitet vil vi få stærkere faglige miljøer, der kan sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling, efter- og videreuddannelse i tæt samarbejde med det omgivende samfund. Det er en vision og forpligtelse, vi nu giver håndslag på at løfte sammen,” siger Metropols bestyrelsesformand, René van Laer, ifølge pressemeddelelsen.

UCC har cirka 8.400 studerende, der er fordelt på syv professionsbacheloruddannelser og yderligere omtrent 1.900 studerende og kursister på efter- og videreuddannelsesområdet. UCC har tilmed cirka 1.000 ansatte. 

Metropol har cirka 9.800 studerende, som er fordelt på 17 professionsbacheloruddannelser og yderligere cirka 1.300 studerende og kursister på efter- og videreuddannelsesområdet. Metropol har også omtrent 1.000 ansatte. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Koch

Fhv. sundheds- og skatteminister og MF (S), formand for Cervello A/S, ØUCapital, Nærheden P/S, FredericiaC P/S , Byggeselskabet Danmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

Stefan Hermann

Direktør, Life Fonden, fhv. rektor, Københavns Professionshøjskole
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024