Rapport skal udbrede viden om designforskning

RAPPORT: En ny rapport fra Danish Center for Design Research skal udbrede viden om design og designforskning for at fordre udvikling og innovationspotentiale.

Danish Center for Design Research har netop udgivet en rapport, der analyserer, hvordan designforskning kan bidrage til at skabe udvikling og innovation i virksomheder og den offentlige sektor.

Centret modtog i 2010 stor ros for dets forskningsindsats og koordinering, da et panel af internationale designforskere besøgte designuddannelsernes institutioner og afleverede en imponerende evaluering. Dette har resulteret i, at designuddannelserne har fået status som universitetsuddannelser, hvilket ifølge centerchef Dorthe Mejlhede betyder, at danske designere får mulighed for på lige fod med andre akademiske faggrupper at indgå i virksomheder og organisationer.

På baggrund af dette udgiver centret nu en rapport, som skal bidrage til markeringen af designforskning som et væsentligt erhvervsforskningsområde, som bør arbejde tættere sammen med andre aktører for at fordre udvikling. Ifølge Dorthe Mejlhede skal man have informeret virksomheder om den nye viden, der er på design og designforskningsområdet, så man bedre kan udnytte innovationspotentialet på området.

Se hele rapporten her:

http://www.dcdr.dk/dk/Materiale/Publikationer/Aarsberetning_2010

0:000:00