Regeringen har ikke levet op til målsætning om forskningsinvesteringer

OPGØRELSE: En opjustering af BNP betyder, at regeringen ikke har levet op til målsætningen om at bruge én procent af BNP på forskning i hverken 2016 eller 2017. Radikale Venstre vil have forhandlinger, hvor området tilføres de midler, regeringen skylder. 

Løkke præsenterer sin nye trekløverregering i 2016, hvilket var første år, regeringen ikke levede op til egen målsætning om at bruge 1 procent af BNP på forskning og udvikling. Året efter formåede regeringen heller ikke at ramme målet, mens det fortsat er uklart, om det lykkes for 2018 og 2019.
Løkke præsenterer sin nye trekløverregering i 2016, hvilket var første år, regeringen ikke levede op til egen målsætning om at bruge 1 procent af BNP på forskning og udvikling. Året efter formåede regeringen heller ikke at ramme målet, mens det fortsat er uklart, om det lykkes for 2018 og 2019.Foto: Ritzau Scanpix/ Bax Lindhart
Toke Gade Crone Kristiansen

Et ministersvar fra Tommy Ahlers (V) dokumenterer nu sort på hvidt, at regeringen ikke har levet op til sin egen målsætning om at bruge én procent af BNP på forskning. 

Regeringen opnår dermed for første gang i mange år ikke det mål, som regeringer hvert år har sat sig siden globaliseringsstrategien i nullerne.

Baggrunden er, at Danmarks Statistik i efteråret opjusterede BNP, og med opjusteringen halter regeringen altså bag efter egne målsætninger to år i træk.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00