Analyse af 
Chris Lehmann

Regeringens forslag til optagesystem skal løse karakterstress, men kan give adgangskrav på flere uddannelser

Socialdemokratiet lader sig inspirere af Nina Smith til et karakterloft, vil indføre nye adgange til uddannelse og udvide kvote 2. Det skal løse trivselsproblemer og social skævhed i uddannelsessystemet, mener regeringen.

Mette Frederiksen lancerede et af udspillets hovedbudskaber - et karakterloft på ti som adgangskrav til videregående uddannelse - i sin partiledertale på Folkemødet.<br>
Mette Frederiksen lancerede et af udspillets hovedbudskaber - et karakterloft på ti som adgangskrav til videregående uddannelse - i sin partiledertale på Folkemødet.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Chris Lehmann

To år efter regeringen lovede det, er den kommet med sit længe ventede udspil til et nyt optagesystem for videregående uddannelser.

Regeringen vil med sit udspil skabe mere social mobilitet og løse trivselsudfordringerne blandt unge gennem en af de største reformer i nyere tid.

Forslagende vil ikke nødvendigvis resultere i bedre trivsel for de unge, lyder analysen fra kilder i sektoren, fordi karakterer, udvælgelseskriterier og optagelsesprøver fortsat vil give et pres.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00