V revser it-massakre

FYRET: 62 medarbejdere i Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen fik mandag en fyreseddel. Venstre kalder det et fejlskud, og ser det som en konsekvens af beslutningen om at fjerne it-området fra Uddannelsesministeriet. EL er bekymrede, mens S pure afviser. Vi er godt kørende, lyder deres modsvar.
Det bekræfter det, vi frygtede, da man fjernede tidligere tiders fokus på it ved at splitte området op. Vi ser nu, at ingen ministre føler ansvar for området, og derfor ryger fokusset". Venstres Michael Aastrup Jensen er ikke imponeret over regerings politik på it-området. Mandag blev 62 medarbejdere afskediget i Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen.
Det bekræfter det, vi frygtede, da man fjernede tidligere tiders fokus på it ved at splitte området op. Vi ser nu, at ingen ministre føler ansvar for området, og derfor ryger fokusset". Venstres Michael Aastrup Jensen er ikke imponeret over regerings politik på it-området. Mandag blev 62 medarbejdere afskediget i Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen. Foto: ft.dk
Tyson W. Lyall

Man oplever som folketingsmedlem med interesse for området, at det er vanskeligt at finde ud af, hvilke ministre der har ansvar for området. Jeg har bange anelser om, at det er et område, der kommer til at blive præget af embedsmænd og ikke politikere.

Stine Brix
It-ordfører, Enhedslisten
42 medarbejdere i Moderniseringsstyrelsen og 20 i Digitaliseringsstyrelsen måtte mandag gå hjem fra arbejde med en fyreseddel i tasken.

Det bekymrer Venstre, der ser en klar tendens til nedprioritering af it-området i regeringens politik.

Socialdemokraterne afviser kritikken og mener modsat, at it-området er kommet højt på dagsordenen.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, deler til gengæld Venstres bekymring. "Uklart, hvem der skal løfte ansvaret," lyder det blandt andet fra partiets it-ordfører Stine Brix.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00