Debat

Regional vidensspredning er i centrum for nyt debatpanel

PRÆSENTATION: Altinget: forskning sætter i den kommende måned fokus på regional vidensspredning. Læs mere her, og mød panelet.

David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har revideret udviklingskontrakterne for landets uddannelsesinstitutioner - og det betyder blandt andet, at målet om at øge den sociale mobilitet er blevet afløst af et mål om regional vidensspredning.

Hvordan kan det mål indfries - og hvad kommer det til at betyde for institutioner og erhvervsliv?

De spørgsmål vil Altinget: forskning gerne undersøge i den kommende måneds tid og har derfor inviteret en række relevante fagpersoner, politikere og eksperter til at debattere emnet.

Mød alle debattørerne her:

Fakta
Fra 28. januar og en måned frem sætter Forskningsdebatten fokus på regional videnspredning.

Følg debatten her.

Forskningsdebatten på Altinget: forskning har til formål at fokusere og styrke den forskningspolitiske debat i Danmark. 
Løbende inviterer Altinget: forskning derfor forskere, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for forskningsområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.
Send dit indlæg til [email protected]

Esben Lunde LarsenEsben Lunde Larsen (V), Uddannelses- og forskningsminister
Esben Lunde Larsen er uddannet cand.theol. og ph.d. i teologi fra Københavns Universitet. Han blev valgt ind i Folketinget i 2011 og blev genvalgt ved valget i 2015. Fra 2012-2015 var Esben Lunde Larsen Venstres uddannelses- og forskningsordfører, og han tiltrådte som uddannelses- og forskningsminister ved regeringsdannelsen 28. juni 2015. Tidligere har han været viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og politisk medarbejder i Venstres folketingsgruppe på Christiansborg.

Henrik DahlHenrik Dahl (LA), Uddannelses- og forskningsordfører
Henrik Dahl har en ph.d. fra CBS. Han fik sin debut i Folketinget efter folketingsvalget i 2015. Udover at være sit partis uddannelses- og forskningsordfører er han desuden ordfører for afbureaukratisering og landdistrikt- og ø-ordfører. Inden han blev valgt ind i Folketinget, var han bl.a. en ofte brugt forfatter og foredragsholder.

Carolina Magdalene MaierCarolina Magdalene Maier (ALT), Uddannelses- og forskningsordfører
Carolina Magdalene Maier er sociolog fra Københavns Universitet. Hun har forsket i psykisk arbejdsmiljø og har senest været centerleder i Videnscenter for Patientstøtte. Hun har skrevet ’Patientstøtte – før, under og efter sygdom’ (2013), ’Mobning og negativ adfærd på arbejdspladsen’ (2009) og en række lægevidenskabelige og sociologiske tidsskriftartikler.

Ida AukenIda Auken (R), Uddannelses- og forskningsordfører
Ida Auken er uddannet teolog fra Københavns Universitet. Efter endt uddannelse arbejdede hun som ekstern lektor samme sted. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2007 for SF. I 2014 skiftede hun til Radikale Venstre. Fra 2011 til 2014 var hun miljøminister. Udover at være uddannelses- og forskningsordfører er hun bl.a. miljøordfører og it-ordfører.

Niels Maarbjerg OlesenNiels Maarbjerg Olesen, seniorrådgiver, Aalborg Universitet
Niels Maabjerg Olesen er uddannet Cand.oecon. Han har forsket i samspillet mellem teknologisk udvikling og samfundsudvikling, og han har undervist på HA- og Cand.merc.-uddannelserne. De seneste år har han arbejdet som fakultetsdirektør for Det Teknisk-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige område og innovationsdirektør for universitetet. I forbindelse med sin interesse for nyttiggørelse af universitetets viden deltager han aktivt i forskellige lokale, nationale og internationale organiseringer.

Camilla WangCamilla Wang, rektor, UCN Sjælland
Camilla Wang er rektor på University College Sjælland, der har ca. 8000 studerende fordelt på 10 forskellige professionsbacheloruddannelser og et væld af efter- og videreuddannelses- og forsknings- og udviklingsaktiviteter. Gennem hele sit arbejdsliv har hun beskæftiget sig med uddannelse fra mange forskellige vinkler og positioner – og hele vejen fra dagtilbud til universiteter. Hun er optaget af, at uddannelse både skal give muligheder for den enkelte og samtidig aktivt udvikle vores samfund. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi ved Københavns Universitet i 1997.

Henrik LarsenHenrik Larsen, rektor, Erhvervsakademi Sydvest
Henrik Larsen har været rektor for Erhvervsakademiet Sydvest siden 2008. Dermed er han EAS første og hidtil eneste rektor. Han har mere end 25 års erfaring fra uddannelsessektoren. Han har også stor politisk erfaring, da han inden han blev rektor var byrådsmedlem i Kolding Byråd samt formand for KL's børne og kulturudvalg. Han er uddannet cand.rer.soc. fra SDU.

Lene Augusta JørgensenLene Augusta Jørgensen, rektor, Professionshøjskolen i Nordjylland
Lene Augusta Jørgensens baggrund er cand.merc. i International Business, tillægsuddannelse i journalistik og pædagogik samt master i virksomhedskommunikation. Hun har en lang karriere med ledelse i uddannelsesverdenen, hvor hun har beskæftiget sig med videregående uddannelse på alle niveauer og mangeårig ansættelse i universitetssektoren. Hun har en særlig interesse i viden og uddannelse i et livslangt perspektiv, hvor viden, uddannelse og praksis følges ad. Hun har bred erfaring inden for formidling af viden og samarbejde med private virksomheder og offentlige institutioner.

Jakob RathlevJakob Rathlev, områdechef, EVA
Jakob Rathlev er områdechef for det videregående uddannelsesområde på Danmarks Evalueringsinstitut. Han er uddannet ph.d. i komparativ politik fra Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, og han har tidligere været afdelingschef i konsulenthuset Damvad.

Mette Fjord SørensenMette Fjord Sørensen, uddannelsespolitisk chef, Dansk Erhverv
Mette Fjord Sørensen er uddannet cand.scient.pol fra Århus universitet i 2006. Hun har en baggrund fra SFI, DI og Christianborg som politisk konsulent ved Konservative, inden hun begyndte som uddannelses- og forskningspolitisk chef ved Dansk Erhverv i 2013. Hun har beskæftiget sig med uddannelses- og forskningspolitik siden 2007 i sine forskellige jobs.


Maria Theresa NornMaria Theresa Norn, analysechef, DEA
Analysechef Maria Theresa Norn arbejder med analyser og undersøgelser på forsknings- og innovationsområdet. Hun har en ph.d. i forsknings- og innovationspolitik fra CBS. Hun har tidligere arbejdet som bl.a. chefkonsulent i DAMVAD og adjunkt på CBS, hvor hun fortsat er tilknyttet som ekstern lektor. Hun har stået i spidsen for en lang række kvantitative såvel som kvalitative analyser og evalueringer på forsknings-, uddannelses- og innovationsområdet i Danmark og udlandet. Hun har boet og arbejdet i England, Singapore, Norge, Malaysia, Sydkorea og Rusland og er en stor tilhænger af at se ud over andedammen og lære af andre landes erfaringer med forsknings- og innovationspolitik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Wang

Forkvinde, Danske Professionshøjskoler, rektor, Professionshøjskolen Absalon,
cand.mag. i dansk og psykologi (Københavns Uni. 1997)

Henrik Larsen

Rektor, Erhvervsakademi SydVest, formand, Esbjerg Rektorkollegium, Esbjerg Gymnasium, og EVA’s Repræsentantskab, bestyrelsesmedlem, Education Esbjerg og Business Esbjerg
cand.rer.soc. (Odense Uni. 1989), EMP (Insead 2010)

Mette Fjord Sørensen

Afdelingschef for politik og presse, DM, fhv. stabschef, Radikale Venstre
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 2008)

0:000:00