Regning for optag rejser krav om kvalitetstjek

FINANSLOV: Uddannelsesminister Morten Østergaard er glad for, at det rekordstore optag på de videregående uddannelser er finansieret. Oppositionen kalder det selvfølgeligt og kræver bedre styr på kvaliteten.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er klar til at diskutere kvalitet på de videregående uddannelser, efter regeringens finanslovforslag viser rekordstore udgifter til uddannelse og SU.
Uddannelsesminister Morten Østergaard er klar til at diskutere kvalitet på de videregående uddannelser, efter regeringens finanslovforslag viser rekordstore udgifter til uddannelse og SU. Foto: Kim Vadskær/fivu.dk
Mads Bang

Basismidlerne burde følge udviklingen i optaget eller risikerer man, at det store optag presser kvaliteten.

Pernille Skipper (EL)
Forskningsordfører

Den helt store post på Uddannelsesministeriets del af finansloven i år er 2,3 milliarder kroner, der skal finansiere uddannelse og SU til sommerens rekordstore optag af studerende på de videregående uddannelser.

Det store beløb får dog hverken oppositionen eller regeringens støtteparti Enhedslisten til at kippe med flaget.

"Det er ikke noget at prale af, at man finansierer optaget, når man i årevis har sagt, at man har ønsket det," siger Pernille Skipper, forskningsordfører fra Enhedslisten. Hun henviser til, at taxameterpengene kun er en del af den bevilling, universiteterne får.

Dokumentation

Kilde: Tal fra Undervisningsministeriet og KOT. Note: I perioden har der været forskellige opgørelsesmetoder, da blandt andet den 1-årige HHX tidligere har indgået, mens de maritime uddannelser først er blevet medregnet fra i år. 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00