Rød uenighed om professionsuddannelserne

UDDANNELSE: Enhedslisten frygter, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er ved at "over-akademisere" professionsuddannelserne. Vi bør hellere gå den helt anden vej, lyder det fra partiet. Socialdemokraterne ryster på hovedet.
Enhedslisten er bekymret for, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er ved at gøre professionsuddannelserne for akademiske. Det forstår Socialdemokraterne ikke meget af.
Enhedslisten er bekymret for, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er ved at gøre professionsuddannelserne for akademiske. Det forstår Socialdemokraterne ikke meget af.Foto: Colourbox
Tyson W. LyallJulie Lundbek

Konsekvensen kan blive, at man udelukker den gruppe af studerende, som ikke er gode til at læse akademiske tekster. Professionsuddannelser skal tage udgangspunkt i den virkelighed, de studerende efterfølgende skal ud i.

Rosa Lund
Uddannelsesordfører, Enhedslisten
Enhedslisten og Socialdemokraterne har helt forskellige syn på Morten Østergaards planer for professionsuddannelserne.

Mens Enhedslisten er bekymret for, at ministeren er på vej til at "over-akademisere" uddannelserne, bakker Socialdemokraterne fuldt op om den radikale minister.

EL: Vi skal slet ikke den vej
I forrige uge offentliggjorde Morten Østergaard sin redegørelse "om større sammenhæng i det videregående uddannelsessystem", der i dag tirsdag skal til debat i Folketingssalen.

Redegørelsen lægger op til, at der skal mere sammenhæng mellem de videregående uddannelser - blandt andet ved at samle dem alle under én lov og ved at fjerne suppleringskurser mellem professionsbachelor- og kandidatuddannelser.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00