Om  
Line Engbo Gissel

RUC-lektor modtager millionbevilling til at forske i overgangsjustits fra nationale traumer

Line Engbo Gissel modtager en bevilling på 5,9 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til sit forskningsprojekt om overgangsjustits.

Claudia Steenhard

Når samfund befinder sig i en overgangsperiode efter traumer som borgerkrige, diktaturer eller undertrykkelse, er der ofte ønske om opgør med fortidens grusomheder, fordi det kan hjælpe landet ind på fredens eller demokratiets vej.

Denne overgangsjustits kommer ofte til udtryk i form af retssager, sandhedskommissioner, krigserstatninger, undersøgelser, statsreformer, mindesmærker eller amnestier. Processen er blevet standardiseret over de seneste årtier og nu vil Line Engbo Gissel undersøge, hvorfor denne model om overgangsjustits er blevet standardiseret, og hvem der har bidraget til det.

Projektet tager udgangspunkt i fire casestudier fra det globale til det lokale niveau, om henholdsvis FN, Uganda, Colombia og Syrien. Og nu har det altså modtaget en bevilling på 5,9 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond, skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse. 

0:000:00