Debat

Runeforsker modtager Dronning Margrethe II’s Videnskabspris

Lisbeth M. Imer forsker i kulturarv og runer og bliver nu tildelt prestigefuld pris for sit arbejde.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Lisbeth M. Imer, der er museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, er blevet tildelt Dronning Margrethe II’s Videnskabspris.

Det skriver Videnskabernes Selskab i en pressemeddelelse.

Det er sjette gang, at prisen bliver uddelt, og prisen bliver overrakt af Dronning Magrethe ved en en ceremoni 24. november. Prisen lyder på 100.000 kroner og går til en forsker, der er under 50 år gammel. Vinderen er udvalgt af Videnskabernes Selskabs præsidium.

Lisbeth M. Imer er ifølge pressemeddelelsen blevet tildelt prisen for sit arbejde med at fortolke runer, ”der er centrale for forståelsen af Danmarks, Nordens og Grønlands ældre historie”, som hun har sat i sammenhæng med arkæologiske og skriftlige kilder.

Prisvinderen er glad for at modtage prisen, som hun håber kan sætte mere fokus på kulturarv.

”Jeg er meget stolt og beæret over at være udvalgt til at modtage den fornemme pris. At jeg derudover skal have den overrakt af vores dronning, som i dén grad er velbevandret i landets kulturhistorie, og som hvert år yder en stor indsats for, at vi kan forske i og formidle kulturarven – det gør det til noget helt særligt for mig. Når man arbejder som forsker, er det lysten, der driver værket, og den bliver ikke mindre af, at man får sådan et skulderklap fra de fremmeste forskere i kongeriget,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Lisbeth M. Imer er forfatter til en række af videnskabelige og populærvidenskabelige artikler og bøger, herunder ”Danmarks runesten – en fortælling”. Hun er også studievært på podcasten Magtens Kvinder om markante dronninger fra danmarkshistorien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth M. Imer

Museumsinspektør, seniorforsker, Nationalmuseet
cand. mag. i forhistorisk arkæologi, ph.d. i runologi, begge Københavns Universitet

0:000:00