S-SF vil give skattekreditter til innovative virksomheder

INNOVATION: S-SF følger nu op på en ide fra regeringens Vækstforum og forslår at give skattekreditter til virksomheder, når de investerer i forskning og udvikling. Sympatisk forslag, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
Jørgen Skadhede
S og SF barsler med et nyt skatteudspil, hvor partierne har fundet inspiration hos regeringens Vækstforum.

S-SF vil således give skattekreditter til små og mellemstore virksomheder, når de investerer i forskning og udvikling, skriver Berlingske.

Tilskud til underskudsforretninger
Ifølge S-SF's forslag kan innovative virksomheder, der endnu ikke giver overskud, få et direkte tilskud til konkrete forsknings- og udviklingsprojekter. Som det er nu, får de ikke gavn af diverse skattefradrag, fordi det kræver, at virksomheden har overskud.

"Små og hurtigt voksende virksomheder har i dag problemer med at skaffe penge til deres ellers lovende forsknings- og udviklingsprojekter. Mange af disse virksomheder kører med underskud i de første år og kan derfor ikke udnytte de muligheder, der allerede er i lovgivningen for afskrivninger på deres investeringer. Dem ønsker vi at give en konkret og kontant håndsrækning," siger Nick Hækkerup, skatteordfører for S, til Berlingske.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00