Sådan vil EU blive en større spiller på mikrochipmarkedet

Mere forskning, flere penge og bedre opsyn med markedet er blandt de knapper, som EU-Kommissionen foreslår at skrue på for at få gjort Europa mere uafhængig af omverdenen, når det kommer til mikrochips.

Ledende næstformand i EU-Kommissionen, Margrethe Vestager, og indre markedskommissær Thierry Breton står bag det nye forsøg for at få mere mikrochipproduktion til Europa.
Ledende næstformand i EU-Kommissionen, Margrethe Vestager, og indre markedskommissær Thierry Breton står bag det nye forsøg for at få mere mikrochipproduktion til Europa.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Europa kan løbe tør for mikrochips inden for visse sektorer på bare et par uger, hvis forsyningskæderne bryder ned. Den sårbarhed skal der gøres noget ved, mener EU-Kommissionen.

I et udkast til en længe ventet såkaldt European Chips Act, som de 27 kommissærer skal nikke til tirsdag, advarer EU-Kommissionen om, at den europæiske industri er alt for udsat på et tidspunkt, hvor der er global mangel på de eftertragtede mikrochips, der findes i alt fra robotstøvsugere til medicinsk udstyr.

Kommissionen har allerede meldt ud, at den vil have fordoblet EU’s andel af chipmarkedet fra de nuværende 10 procent til 20 procent i 2030. I realiteten vil det betyde en firedobling af kapaciteten, eftersom behovet forventes at stige til det dobbelte i samme periode.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00