SDU-lektor får 2,6 millioner til at forske i byers stofskifte

Det Frie Forskningsråd giver lektor Gang Liu fra Syddansk Universitet 2,6 millioner kroner til at forske i og analysere Odenses stofskifte. Projektet skal gøre forskerne klogere på, hvordan byers klimabelastninger kan reduceres.

Camilla Kamstrup

Lektor Gang Liu fra Syddansk Universitet Livscykluscenter får nu med hjælp fra Det Frie Forskningsråd til opgave at undersøge byers stofskifte. I en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet fremgår det nemlig, at rådet har doneret 2,6 milioner kroner til at forske i, hvordan byers klimabelastninger kan reduceres.

Gang Liu kommer i projektet til at anvende den fynske hovedstad Odense som case, hvor han skal karakterisere byens bygninger og infrastruktur og derudover analysere materialetyper. Formålet er at se på helheden i Odenses ressourceforbrug og miljøbelastning:

"Ved at se på det samlede resurseforbrug og miljøeffekter i alle stadier af byens udvikling – fra dens opbygning, drift og vedligeholdelse til den løbende nedbrydning, affaldsdannelse og fornyelse, kan vi udvikle modeller, som vil understøtte bæredygtig byudvikling og hjælpe byerne med at blive CO2-neutrale," siger Gang Liu i pressemeddelelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00