Skepsis om regeringens plan om lynkandidater

UDDANNELSE: Regeringen kan få svært ved at samle flertal for sin plan om at åbne op for etårige kandidatuddannelser. Hverken DF eller S er umiddelbart klar til at støtte idéen.
Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede
Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokraterne vil umiddelbart støtte regeringens forslag om at give universiteterne mulighed for at oprette etårige kandidatuddannelser, så de unge kommer hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

Dermed ser det vanskeligt ud for videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) at sikre flertal for idéen, som efter planen skal fremsættes som et lovforslag til efteråret, hvis den nuværende regering fortsat er ved magten til den tid.

"Jeg vil være meget betænkelig ved at lave sådan en kandidat-light udgave. Jeg vil være bange for, at det betyder et kvalitetsfald. Jeg ved godt, at disse kandidater skal ud at arbejde og ikke forske. Men vi har haft et klart ideal om, at en kandidatuddannelse skal være den samme for en, der skal forske, og en, der skal ud i erhvervslivet," siger forskningsordfører Jesper Langballe (DF).

DF ønsker bachelor-arbejdsmarked
Dansk Folkepartis magtfulde finansordfører Kristian Thulesen Dahl kom ellers tidligere i år med en klar udmelding om, at flere unge skal nøjes med den tre-årige bacheloruddannelse i stedet for at tage den to-årige kandidatuddannelse med, sådan som over 90 procent af de universitetsstuderende gør i øjeblikket.

0:000:00