Slagsmål om SU-forslag på vej

SU: Regeringen vil indføre et studiestartslån, så studerende kan hæve hele SU-lånet ved studiestart. S vil gå endnu videre, men regeringen siger nej. Nu mødes partierne ved forhandlingsbordet.
Anders Heissel

Mødet handler derfor grundlæggende om, hvorvidt vi kan få de andre partiers tilslutning til øgede fleksibilitet for de studerende.

Sophie Løhde
SU-ordfører for Venstre

Fronterne står skarpt, inden regeringen og oppositionen inden for de nærmeste uger skal drøfte forslaget om et studiestartslån.

Forslaget kom på banen for et par år siden, men først nu mødes partierne bag SU-forliget. Regeringen vil gerne gøre SU-systemet mere fleksibelt for de studerende, så de i stedet for at få udbetalt månedlige rater kan få udbetalt hele det første studieårs SU-lån på en gang - hvad der svarer 33.060 kroner. Det betyder ifølge regeringen, at de studerende kan få råd til at købe nye bøger til studiet og eventuelt etablere sig i ny lejlighed eller lignende.

Det er undervisningsminister Bertel Haarder (V), der har kaldt ordførerne til det første reelle forhandlingsmøde om forslaget om studiestartslån. Men i brevet til ordførerne afviser ministeren allerede meget klart Socialdemokraternes forslag, der både betyder, at studiestartslånet er et ekstra lån, og at de studerende får mulighed for et ekstra klip ved semesterstart.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00