Analyse af 
Chris Lehmann

Socialdemokratiets ryk til højre: Er forskningspolitikken det næste?

Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen bliver bedt om at skride ind overfor påstået venstrepolitisk aktivisme forklædt som forskning. Det afviser hun, men "undres" over beskrivelser af blandt andet "hvidhedsforskning". Hun skal nu håndtere en værdidebat lignende den, der ramte Socialdemokratiet på udlændingedebatten for år tilbage.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Siden slutningen af februar har Ane Halsboe-Jørgensen skullet ramme den helt rigtige balance i en stadig mere ophidset debat om politiseret forskning på danske universiteter.

Diskussionen handler om områder i den danske forskningsverden, som især Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener, er overtaget af forskere, der ikke forsker, men i stedet bedriver venstreorienteret politisk aktivisme.

Det er forskning i blandt andet "kvinde-ligestillings-hvad-føler jeg-her-til morgen-agtige studier" på RUC, som Morten Messerschmidt udtrykker det i et interview med Politiken om DF's nye kulturudspil, hvor partiet også foreslår at undersøge udbredelsen af kønsforskning på danske universiteter.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00