Støttepartier kræver forbedringer af pædagoguddannelsen

EL vil hæve antallet af undervisningstimer og SF vil kæmpe for at få uddannet flere praktikvejledere, efter ny evaluering har rettet hård kritik af pædagoguddannelsen. Begge partier vil samtidig bruge de kommende forhandlinger til at få gjort det midlertidige økonomiske løft af pædagoguddannelsen permanent. Regeringen er klar til at løfte uddannelsen økonomisk, understreger minister.

Enhedslistens uddannelsesordfører Victoria Velasquez og SF's uddannelsesordfører Astrid Carøe ønsker begge at permanentgøre det midlertidige økonomiske løft af pædagoguddannelsen, som Ane Halsboe-Jørgensen iværksatte som minister i sommeren 2019.
Enhedslistens uddannelsesordfører Victoria Velasquez og SF's uddannelsesordfører Astrid Carøe ønsker begge at permanentgøre det midlertidige økonomiske løft af pædagoguddannelsen, som Ane Halsboe-Jørgensen iværksatte som minister i sommeren 2019.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Flere undervisningstimer, mere feedback til de studerende, bedre uddannelse af praktikvejlederne og styrkede muligheder for tidligere at specialisere sig som eksempelvis fritidspædagog eller socialpædagog.

Det er overskrifterne på den ønskeseddel, som to af regeringens støttepartier vil fremlægge for uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) til de kommende forhandlinger om forbedringer af pædagoguddannelsen.

Ønskerne kommer på baggrund af den evaluering af pædagoguddannelsen, der blev præsenteret tirsdag og som retter en hård kritik af uddannelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024