Studerende skal kunne bruge partsrepræsentant

OMBUDSMAND: De studerende skal fortsat kunne blive repræsenteret af andre, når de som led i en sag kommunikerer med universitetet.

Studerende skal fortsat have mulighed for at lade sig repræsentere af andre, når de som led i en sag kommunikerer med universiteterne. Også selv om kommunikationen foregår elektronisk. Det står fast, efter at ombudsmanden af egen drift har behandlet en sag om en bekendtgørelse, som Videnskabsministeriet har udstedt.

"Når myndigheder indfører it-løsninger, skal de forvaltningsretlige krav overholdes på samme måde, som hvis der var tale om manuel sagsbehandling. Det gælder også det vigtige krav om, at studerende skal kunne lade sig repræsentere af andre, når de som led i en sag kommunikerer med universiteterne," siger Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for ombudsmandens undersøgelse var en bekendtgørelse, der giver universiteterne mulighed for at beslutte, at al kommunikation mellem universitetet og henholdsvis studerende og ansøgere til universitetets uddannelser skal foregå elektronisk.  

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00