SU-reform i dødvande

ANALYSE: Det brede SU-forlig spærrer for regeringens ønske om radikale ændringer af SU'en. Regeringens opgør med det såkaldte fjumreår ser derfor ikke ud til at blive til noget i næste valgperiode.
Jørgen Skadhede
Regeringen har lanceret en stor SU-reform, der skal gøre op med det såkaldte fjumreår. Men planen ser ikke ud til at blive realiseret i nærmeste fremtid.

Det brede SU-forlig mellem alle Folketingets partier minus Enhedslisten og Liberal Alliance spærrer ganske enkelt for store SU-reformer i hele næste valgperiode.

Forliget er ikke blevet opsagt, og derfor har de enkelte forligspartier vetoret mod ændringer i næste valgperiode. Vil en blå eller en rød blok igennem med SU-reformer må de opsige forliget og vente med at gennemføre ændringerne til efter næste valg, hvor borgerne har haft mulighed for at give deres mening til kende.

Derfor ser regeringens opgør med det såkaldte fjumreår ikke ud til at blive realiseret de kommende år. For der er på ingen måde udsigt til, at der kan opstå enighed om den plan blandt alle forligspartierne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00