Aktører om ny forskningsstrategi: Vil kræve politisk prioritering og en ændring af Sundhedsloven

Sundhedsstyrelsens nye forskningsstrategi for det primære sundhedsvæsen vil kræve kapacitetsopbygning i kommunerne, men også lovgivningsmæssige ændringer og dedikerede midler, mener KL og Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejersker og sosu'er skal i højere grad medvirke til forskning, så vi får mere viden om kommunale sundhedsindsatser, anbefaler Sundhedsstyrelsen i en ny strategi.
Sygeplejersker og sosu'er skal i højere grad medvirke til forskning, så vi får mere viden om kommunale sundhedsindsatser, anbefaler Sundhedsstyrelsen i en ny strategi.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der er behov for at skabe bedre rammer for at forske i det nære sundhedsvæsen. Det slår Sundhedsstyrelsen fast i en længe ventet forskningsstrategi for det primære sundhedsvæsen.

Her udpeger styrelsen en lang række forskningsområder, som skal styrkes og udbygges lige fra forebyggelse, tidlig opsporing til behandling, genoptræning og palliation.

Desuden anbefales det at styrke rammerne for forskningen - blandt andet ved at skabe bedre samarbejde mellem kommuner og forskningsinstitutioner og ved at gøre det lettere for forskere at skaffe ensartede data for de sundhedsindsatser, der ligger i kommunerne og praksissektoren.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00