Sundhedsuddannelser skal fremtidssikres

FREMSYN: Uddannelsesministeriet lægger op til et eftersyn af sundhedsuddannelserne på professionshøjskolerne med en ny rapport som grundlag. Professionshøjskolerne er positive.

Uddannelsesministeriet inviterer i denne uge en lang række organisationer med i et udviklingsarbejde, der skal fremtidssikre de sundhedsfaglige professionsuddannelser. <br>
Uddannelsesministeriet inviterer i denne uge en lang række organisationer med i et udviklingsarbejde, der skal fremtidssikre de sundhedsfaglige professionsuddannelser.
Foto: colourbox.com
Mads Bang

Jeg opfatter det her som en håndsrækning til professionshøjskolerne. Vi har længe drøftet, hvordan vi kan gøre de sundhedsfaglige uddannelser endnu bedre.

Ulla Kock
Rektor, formand, uddannelsespolitisk udvalg, Danske Professionshøjskoler

Fremtidens sundhedsvæsen kræver nye færdigheder af de ansatte i sundhedssektoren.

Det viser en ny analyserapport, et såkaldt uddannelsesfremsyn, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har fået udarbejdet.

Ministeriet sætter nu gang i et udviklingsarbejde, som skal føre til ændringer i de sundhedsfaglige uddannelser på professionshøjskolerne. Det næste halvandet år vil ministeriet stå i spidsen for et udviklingsarbejde i forhold til de otte sundhedsfaglige uddannelser, som har hjemme på professionshøjskolerne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00