Om  
Svend Thorhauge

Tidligere radikal landsformand bliver ny leder af læreruddannelse

Svend Thorhauge tiltræder som leder af læreruddannelsen i Aarhus hos VIA University College. Han var indtil Radikales landsmøde i september landsformand for partiet.

Svend Thorhauge blev landsformand for Radikale i 2015, men meddelte i foråret, at han ikke ønskede at genopstille.
Svend Thorhauge blev landsformand for Radikale i 2015, men meddelte i foråret, at han ikke ønskede at genopstille.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Frederikke Hult Duvier

Den tidligere landsformand for Radikale Svend Thorhauge bliver leder af læreruddannelsen i Aarhus på professionshøjskolen VIA University College.

Det skriver han selv på Facebook.

VIA University College uddanner udover lærere også pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, fysioterapeuter, designere og mange flere. 

Thorhauge glæder sig "ganske afsindigt" til at tiltræde stillingen.

"Det er et kæmpe ansvar, vi både giver og kræver af skolens lærere. Derfor skal vi give dem en uddannelse, så de kan møde den opgave med gnistrende øjne og virkelyst. Derfor er det også med sug i maven og et forsøg på den rette balance mellem hurra og ydmyghed, at jeg den 1. december tiltræder som leder af læreruddannelsen i Aarhus," skriver Thorhauge på Facebook.

Svend Thorhauge er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har desuden studeret ved Teologisk Fakultet samme sted.

Han blev landsformand for Radikale i 2015, men meddelte i foråret, at han ikke ønskede at genopstille og derfor ville give posten videre i forbindelse med partiets landsmøde i september.

På landsmødet blev Mikkel Irminger Sarbo valgt som ny landsformand for Radikale.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Thorhauge

Præst in spe.
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2011), særligt tilrettelagt præsteuddannelse (Aarhus Uni., 2023)

0:000:00