Om  
Michael Rosholm
Per Kongshøj Madsen

Tidligere vismand er ny formand for tænketanken AE

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har udnævnt økonomiprofessor Michael Rosholm til ny formand. Han afløser Per Kongshøj Madsen, der har bestridt posten siden 2006.

Jon Michelsen

Økonomiprofessor Michael Rosholm er blevet udnævnt til ny formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Det oplyser rådet i en pressemeddelelse.

Michael Rosholm var i en seksårig periode vismand for De Økonomiske Råd, og siden 2002 har han været professor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet.

Derudover har han siden 2013 været en del af ledelsen i TrygFondens Børneforskningscenter.

Nu byder fremtiden på nye udfordringer for den tidligere vismand, der skal bestride posten som bestyrelsesformand i den økonomisk-politiske tænketank AE. En post, han overtager fra Per Kongshøj Madsen, der har siddet på posten siden 2006.

”Som en tænketank, der leverer samfundsøkonomiske analyser af høj kvalitet med henblik på at fremme lige muligheder og social retfærdighed i det danske samfund, har AE en vigtig opgave, og jeg er meget glad for mit nye hverv som formand,” udtaler Michael Rosholm i pressemeddelelsen.

Den mangeårige formand, Per Kongshøj Madsen, takker dermed af efter 14 år på posten. I den forbindelse udtrykker han sin tilfredshed over, at valget er faldet på Michael Rosholm:

”Jeg er glad for, at det er Michael Rosholm, der tager over som bestyrelsesformand. Med det CV kan ingen være i tvivl om Michaels faglige tyngde, og han er en fremtrædende og vigtig stemme i den økonomiske debat,” udtaler Per Kongshøj Madsen i pressemeddelelsen.

Michael Rosholm er uddannet cand.oecon. ved Aarhus Universitet i 1993.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Rosholm

Formand, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, leder, TrygFondens Børneforskningscenter
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1993), ph.d. (Aarhus Uni. 1998)

Per Kongshøj Madsen

Fhv. formand, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, professor emeritus, Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet
cand.polit. (Københavns Uni. 1973)

0:000:00