Tørnæs: Intet Ungdomskort til STU-elever

SPØRGETID: Uddannelsesminister Ulla Tørnæs vil ikke give STU-elever adgang til Ungdomskort, da de er dækket af andre regler og har særlige behov. Ærgerligt, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Mads Gluud Jørgensen

Den nye uddannelsesminister, Ulla Tørnæs (V), kom i dag for første gang i arbejdstøjet.

Hun blev under spørgetiden til ministrene spurgt om, hvorfor elever på Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) ikke kan få adgang til et Ungdomskort. Spørgsmålet var stillet af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og lød som følge:

"Vil ministeren uddybe, hvorfor ministeren mener, at det er rimeligt, at elever fra STU ikke har adgang til Ungdomskortet, jf. ministerens svar på UFU, alm. del, spørgsmål 84?"

Ulla Tørnæs svarede, at eleverne allerede havde andre muligheder for transport, og at det ikke ville gavne dem, hvis man indførte flere ordninger. De har yderligere særlige behov, og kommunen skal sørge for transport til STU-elever, lød det fra ministeren.

Det svar fandt Jens Henrik Thulesen Dahl ærgerligt, da det ville hjælpe eleverne med at passe bedre ind i fællesskabet, hvis de får adgang til et Ungdomskort.

Uddannelsesministerens svar kan ses i ovenstående videouddrag.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00