Tre nedslag fra høringen om den nye kandidatreform: ”Det kommer til at have faglige konsekvenser. Det skal I vide”

Danmark som videnssamfund, fremtidens samfundsøkonomi og og "øko-systemet" er på spil, hvis halvdelen af kandidatuddannelserne bliver halveret. Sådan lød det fra flere aktører, der udtrykte sin bekymring over regeringens kandidatreform. 

Arkivfoto: Det var en stram tidsplan, som formand for Uddannelses- og
Forskningsudvalget Katrine Robsøe skulle holde styr på under dagens høring i Landstingssalen.
Arkivfoto: Det var en stram tidsplan, som formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget Katrine Robsøe skulle holde styr på under dagens høring i Landstingssalen.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Det var en tætpakket Landstingssal, der onsdag formiddag husede Uddannelses- og Forskningsudvalgets høring om konsekvenserne ved 1-årige kandidatuddannelser.

En lang række af relevante talere sad klar til at kommentere på regeringens planer om at forkorte halvdelen af pladserne på kandidatuddannelserne.

Høringen var opdelt i tre sektioner: konsekvenser for samfundsøkonomien, konsekvenser for aftagere/erhvervslivet og til slut konsekvenser for uddannelseskvaliteten.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024