Trods løfte om hastelov: Ingen forhandlinger om forskerbøder

STATUS: Folketingets partier har intet hørt fra Inger Støjberg i sagen om udenlandske forskere, som har fået bøder for ulovlig bibeskæftigelse. Ministeren sagde for snart to uger siden, at hun håbede hurtigt at kunne indkalde partierne for at lave nye regler.

Foto: /ritzau/jens Dresling
Toke Gade Crone Kristiansen

I november sagde statsministeren, at han støttede en ændring af reglerne om bibeskæftigelse for udenlandske forskere. 

Og i begyndelsen af december lovede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så i folketingssalen, at hun agtede at ændre regler for arbejdstilladelser til udenlandske forskere, som er blevet idømt bøder for at overtræde arbejdstilladelser. Og at det ville gå hurtigt. 

"Jeg vil se, om det kan lykkes at indkalde partierne inden jul," sagde Inger Støjberg dengang.

Dokumentation

Sagen drejer sig om udenlandske forskere, som er blevet idømt bøder af Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Bøderne er blevet idømt forskerne, fordi de ikke har søgt dispensation for bibeskæftigelse, inden de arbejdede uden for deres universiteter.

En opgørelse, som Altinget har fået aktindsigt i hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration, viste, at det drejer sig om mindst otte forskere, som allerede har modtaget bøder for overtrædelse af arbejdstilladelsen.

Styrelsen har siden revideret opgørelsen og mener nu, at det kun drejer sig om 7 forskere.

Andre medier har ved hjælp af rundspørger opgjort antallet af forskere, som er berørt af regler til omkring de dobbelte.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00